culinaire
zaken
.nl
Nasi Koening a la Femina
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
15
4
4
3
2
-
kilogram
deciliter
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
melk (kokos-) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
salam (blad)
djeroek poeroet
sereh
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
Stoom de rijst totdat het gaar is (ongeveer 60 minuten). De koenjit met wat water aanlengen en daarna het vocht zeven. Vermeng het koenjit-water met de santen (kokosmelk) en de rest van de ingredienten. Breng het aan de kook. Doe de rijst in het santenmengsel. Blijf roeren totdat de santen is geabsorbeerd door de rijst. Haal de rijst van de warmtebron en roer de citroensap erdoor om het een goede kleur te geven. Stoom de rijst totdat het gaar is (Ongeveer 60 minuten)
Voedings-
waarde
Energie3944 KiloJoules
939 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
210 gram
1 gram
3 gram