culinaire zaken .nl |
Nasi Koening a la Femina | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 15 4 4 3 2 - |
kilogram deciliter theelepel stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
rijst (langkorrelig) melk (kokos-) kurkuma (poeder) salam (blad) djeroek poeroet sereh sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
Stoom de rijst totdat het gaar is (ongeveer 60 minuten). De koenjit met wat water aanlengen en daarna het vocht zeven. Vermeng het koenjit-water met de santen (kokosmelk) en de rest van de ingredienten. Breng het aan de kook. Doe de rijst in het santenmengsel. Blijf roeren totdat de santen is geabsorbeerd door de rijst. Haal de rijst van de warmtebron en roer de citroensap erdoor om het een goede kleur te geven. Stoom de rijst totdat het gaar is (Ongeveer 60 minuten) | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3944 KiloJoules 939 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 210 gram 1 gram 3 gram |