culinaire zaken .nl |
Mexicaanse bonenschotel met rookworst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 300 2 2 1 1 1 1 1 1 |
gram gram stuks eetlepel stuks stuks stuks teentje zakje zakje |
boon (Chili-,blik) mais (blik) ui olie worst (rook-) paprika (rood) paprika (groen) knoflook tortillachips (naturel) kruidenmix (taco-) | ||
Voor- berei- ding |
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. | |||
Berei- ding |
In (hapjes)pan (of wok) olie verhitten. Ui en paprika's in circa 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen erboven uitpersen. Rookworst in plakjes snijden. Tacomix (Casa Fiesta) door 1.5 deciliter water roeren. Aan paprika mengsel toevoegen: bonen met vocht, mais, worst en tacomengsel. Afgedekt circa 10 minuten zachtjes door laten sudderen. Tortilla-chips (of rijst) apart erbij geven. TIP: Vervang chilibonen eventueel door bruine bonen en 1 deciliter hot-ketchup. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2802 KiloJoules 667 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 24 gram 54 gram |