culinaire zaken .nl |
Mascarpone creme | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 15 4 3 3 |
gram eetlepel stuks stuks eetlepel |
kaas (Mascarpone) suiker wafel ei (kip) rum | ||
Berei- ding |
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker in een kom lichtgeel en schuimig. Roer de mascarpone door het mengsel en maak het geheel op smaak met rum of cognac. Klop de eiwitten in een kom stijf. Schep de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het dooier-mascarponemengsel. Verdeel de creme over de glazen schaaltjes en laat hem in de koelkast door en door koud worden en opstijven. Serveer de mascarponecreme gegarneerd met een wafeltje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1981 KiloJoules 472 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 8 gram 0 gram |