culinaire zaken .nl |
Mangocurry met rundergehaktballetjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:08 Bereiding : 00:07 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1 2 1 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter theelepel stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
gehakt (runder-) yoghurt (dik) maizena mango kerrie (poeder) chilipoeder sap (citroen-) sambal oelek ketoembar olie komijn zout | ||
Voor- berei- ding |
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango in de keukenmachine. Meng de kerriepoeder, chilipoeder, djinten, ketoembar en citroensap. Vorm er kleine balletjes van. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan met een anti-aanbaklaag en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roer de mangosaus door het bakvet. Roer alle aanbaksels los en breng de saus aan de kook. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze 3 minuten zachtjes in de saus sudderen. Lekker met rijst en broccoli. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2162 KiloJoules 515 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 17 gram 6 gram |