culinaire
zaken
.nl
Mangocurry met rundergehaktballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1
2
1
1
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
gehakt (runder-)
yoghurt (dik)
maizena
mango ingrediënt info
kerrie (poeder)
chilipoeder
sap (citroen-)
sambal oelek
ketoembar
olie ingrediënt info
komijn
zout
Voor-
berei-
ding
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango in de keukenmachine. Meng de kerriepoeder, chilipoeder, djinten, ketoembar en citroensap. Vorm er kleine balletjes van.
Berei-
ding
Verhit de olie in een koekepan met een anti-aanbaklaag en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roer de mangosaus door het bakvet. Roer alle aanbaksels los en breng de saus aan de kook. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze 3 minuten zachtjes in de saus sudderen. Lekker met rijst en broccoli.
Voedings-
waarde
Energie2162 KiloJoules
515 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
17 gram
6 gram