culinaire zaken .nl |
Macaroni met ham en kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 200 1 100 3 2 2 |
theelepel gram gram deciliter gram eetlepel zakje stuks |
kruiden (keuken-,italiaan pasta (macaroni) ham (schouder-) ketchup (tomaten-) kaas (belegen) olie (zonnebloem-) saus (kaas-) ui | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook de macaroni in ruim kokend water met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien, snij ze in dunne ringen en bak ze in de olie goudbruin. Bereid de kaassaus (ieder zakje voor een kwart liter) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de geraspte kaas, de uiringen, ham (in blokjes gesneden), de ketchup en de italiaanse kruiden door de saus en verwarm het geheel goed door. Giet het vocht van de macaroni af en roer de saus erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2538 KiloJoules 604 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 84 gram 23 gram 4 gram |