culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met ansjovis en olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Bewerkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 150 25 6 6 1 |
deciliter gram gram stuks stuks stuks |
viscreme pasta (tagliatelle) kaas (parmezaans) olijf ansjovis (filet) tomaat | ||
Berei- ding |
De van tevoren gemaakte viscreme even in laten koken en de ansjovisfilets toevoegen. In de blender fijn draaien, in het pannetje terug doen en af laten koelen. De tomaat ontvellen, in vieren snijden en het vruchtvlees in blokjes snijden. De olijven zonder pit in zessen snijden. De tagliatelle (lintmacaroni) beetgaar koken in ruim kokend water, afgieten en op smaak brengen met een beetje viscremesaus met de ansjovis. De tomaat en de olijven toevoegen. Het geheel losjes omschudden en de parmezaanse kaas toevoegen. De rest van de saus afmonteren met een klontje boter. De pasta in een ronde steker portioneren en de saus toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2187 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 74 gram 28 gram 4 gram |