culinaire
zaken
.nl
Lever in rode saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
425
5
40
1
1
1
1
-
-
gram
centiliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenslever
wijn (rood)
boter (room-)
ui ingrediënt info
madeira
ketchup (tomaten-)
azijn ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de lever schoon en snij ze in kleine plakjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal in 5 minuten voor op 600 Watt. Laat daarin een 2/3 deel van de boter smelten. Leg de lever erin en bak deze 35 seconde op 600 Watt. Haal de lever uit de schaal. Strooi er zout en peper over, Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze apart. Doe de rest van de boter in de bruineringsschaal. Fruit daarin in 1.5 minuut de gesnipperde ui op 600 Watt. Voeg de rode wijn erbij. Voeg vervolgens de azijn, de ketchup en de madeira toe en meng alles goed door elkaar. Kook dit 2.5 minuut op 600 Watt. Leg de lever in de saus en verwarm deze nog 35 seconde op 600 Watt.
Voedings-
waarde
Energie2146 KiloJoules
511 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
48 gram
1 gram