culinaire zaken .nl |
Lever in rode saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:11 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
425 5 40 1 1 1 1 - - |
gram centiliter gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenslever wijn (rood) boter (room-) ui madeira ketchup (tomaten-) azijn peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de lever schoon en snij ze in kleine plakjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal in 5 minuten voor op 600 Watt. Laat daarin een 2/3 deel van de boter smelten. Leg de lever erin en bak deze 35 seconde op 600 Watt. Haal de lever uit de schaal. Strooi er zout en peper over, Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze apart. Doe de rest van de boter in de bruineringsschaal. Fruit daarin in 1.5 minuut de gesnipperde ui op 600 Watt. Voeg de rode wijn erbij. Voeg vervolgens de azijn, de ketchup en de madeira toe en meng alles goed door elkaar. Kook dit 2.5 minuut op 600 Watt. Leg de lever in de saus en verwarm deze nog 35 seconde op 600 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2146 KiloJoules 511 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 48 gram 1 gram |