culinaire zaken .nl |
Lamsbout (gemarineerd) (Restjes lamsvlees zijn lekker in rijstschotels) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 2 100 1 1 2 |
kilogram deciliter gram deciliter stuks teentje |
lamsboutplak yoghurt boter (room-) olie (olijf-) ui knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Deze lamsbout wordt enkele uren gemarineerd in yoghurt met knoflook. De marinade wordt echter niet verder voor de saus gebruikt. Pel en snipper de ui. Pel de tenen knoflook en pers deze uit. Meng ui- en knoflooksnippers en roer hier de yoghurt en olijfolie door. Bestrijk het vlees rijkelijk met de yoghurt en leg het afgedekt in een diepe kom. Keer het vlees regelmatig en laat het minimaal 6 uren marineren. Neem de lamsbout uit de marinade en verwijder dit van het vlees. Dep het vlees goed droog en kruid het dan met peper, zout en tijm. | |||
Berei- ding |
Verhit ruim boter in een braadpan en schroei het vlees hierin dicht. Draai de warmtebron laag en laat het vlees verder gaar worden. Reken op een braadtijd van ongeveer 20 a 25 minuten per 500 gram. Neem het vlees uit de pan, blus de bodem met bouillon of rode wijn (eventueel een kombinatie van beide) en roer alle aanbaksels los. Laat het vlees enkele minuten rusten alvorens het aan te snijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4671 KiloJoules 1112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 68 gram 1 gram |