culinaire zaken .nl |
Koolrolletjes gevuld met vlees (Dolma) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 750 10 8 4 2 1.50 0.50 - - |
gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kool (wit) gehakt (runder-) sap (citroen-) puree (tomaten-) peterselie (vers) ei (kip) zoetstof ui zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de kool schoon en verwijder beschadigde bladeren. Giet kokend water over de kool, leg er een deksel op en laat hem een half uurtje staan. Meng het gemalen vlees met ui, peterselie, zout, peper en tomatenpuree. Laat de kool uitlekken en haal de bladeren eraf. Het vullen: gebruik 12 koolbladeren, leg op ieder blad 2 eetlepels van het vleesmengsel. Leg de zijkanten van het blad over het vleesmengsel en rol de bladeren op. Leg de opgerolde bladeren apart. De saus: hak de rest van de kool fijn. Breng 2.5 deciliter water in een grote pan aan de kook. Voeg de fijngehakte kool, tomatenpuree, zout, citroensap en zoetstof erbij. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 15 minuten met een deksel erop, sudderen. Neem 2.5 deciliter van de saus af en houd die apart. Leg de koolrolletjes in de pan, zo dicht mogelijk bij elkaar en giet er de 2.5 deciliter saus over. Doe een deksel op de pan en laat de koolrolletjes ongeveer 1.5 uur sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2188 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 28 gram 2 gram |