culinaire zaken .nl |
Kokos-gehaktballetjes met kerrierijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 5 4 3 3 3 2 1 1 0.50 - |
gram gram centiliter eetlepel eetlepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel stuks stuks naar smaak |
gehakt (varkens-) rijst sherry ketjap (manis) olie kerrie (poeder) kokos gember (bak-) sambal oelek ui bouillon (tablet) zout | ||
Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. In een pan tweederde van de olie verhitten. Helft van ui ongeveer 1.5 minuut zachtjes fruiten. Kerriepoeder even meebakken en de ongekookte rijst erdoor scheppen. In ongeveer 3 minuten glazig fruiten. 2.5 deciliter water en bouillontablet (1,25 deciliter water en een halve tablet per persoon) toevoegen. Rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken (snelkookrijst 8 minuten). Intussen gehakt vermengen met rest van ui, gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, sambal en zout. Van het gehakt kleine balletjes draaien. In een braadpan de rest van de olie verhitten. Gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin bakken. Rest van ketjap, sherry en bakgember door bakvet roeren. Met het deksel op de pan gehaktballetjes nog ongeveer 10 minuten laten sudderen. Kerrierijst op de borden scheppen, gehaktballetjes erop scheppen. Ketjapjus verdunnen met 1.5 deciliter water (0,75 deciliter per persoon) en er apart bij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3892 KiloJoules 927 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 71 gram 24 gram 5 gram |