culinaire zaken .nl |
Koekjes van rauwe aardappelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Zwitserland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 30 3 1 - - - |
kilogram gram stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel bloem ei (kip) ui zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
U schilt, wast en droogt 3 pond aardappelen. U wrijft ze over de groffe rasp aan schilfers. Het daarbij vrijkomende vocht, zonder eerst de pulp te spoelen, wringt u uit in een doek. Direct daarna roert u de massa door een mengsel van 3 rauwe eieren, 50 gram fijngehakte ui, 30 gram bloem, zout en iets van peper en nootmuskaat. Van deze "pulp" vormt u kleien ovalen, welke u in circa 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakt in hete olie. In het begin laten de Poffers zich nog afpletten en fatsoeneren. Geheel zelfstandig als lekkernij te serveren, maar ook in gezelschap van sla, appelmoes, e.a. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1699 KiloJoules 405 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 14 gram 12 gram |