culinaire
zaken
.nl
Koekjes van rauwe aardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
30
3
1
-
-
-
kilogram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
U schilt, wast en droogt 3 pond aardappelen. U wrijft ze over de groffe rasp aan schilfers. Het daarbij vrijkomende vocht, zonder eerst de pulp te spoelen, wringt u uit in een doek. Direct daarna roert u de massa door een mengsel van 3 rauwe eieren, 50 gram fijngehakte ui, 30 gram bloem, zout en iets van peper en nootmuskaat. Van deze "pulp" vormt u kleien ovalen, welke u in circa 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakt in hete olie. In het begin laten de Poffers zich nog afpletten en fatsoeneren. Geheel zelfstandig als lekkernij te serveren, maar ook in gezelschap van sla, appelmoes, e.a.
Voedings-
waarde
Energie1699 KiloJoules
405 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
14 gram
12 gram