culinaire zaken .nl |
Kipschnitzel met abrikozen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 4 4 3 3 2 2 2 1 0.50 - |
gram gram stuks stuks eetlepel mililiter eetlepel theelepel eetlepel gram fles naar smaak |
abrikoos (gedroogd) boter (room-) appel (Jonagold) kipschnitzel bloem sap (citroen-) munt (vers) kerrie (poeder) rum zout cider (zoet) peper | ||
Berei- ding |
In zeef abrikozen onder koud stromend water afspoelen. In stukjes snijden. In steelpan abrikozen met 1.5 deciliter water en rum circa 5 minuten koken. Afgieten, vocht bewaren. In diep bord bloem strooien. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. Abrikozen over kip verdelen. Dubbelklappen en met houten cocktailprikker vaststeken. Door bloem wentelen, overtollige bloem eraf schudden. In koekepan boter verhitten. Kip circa 7 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Kipschnitzels op schaal leggen. Door bakvet 1.5 deciliter abrikozenvocht roeren. Jus overdoen in juskom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1141 KiloJoules 272 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 3 gram 4 gram |