culinaire
zaken
.nl
Kipsate met rijst-komkommersla
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
40
4
4
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
takje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
sap (citroen-)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
kipfilet
citroen
komkommer
karwijzaad
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Verwarm de grill voor. Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en lepel er de pitjes uit. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes, bestrooi die met zout en laat ze 10 min trekken. Giet het vocht af en dep de komkommer droog. Week houten satestokjes in water.
Berei-
ding
Kook de rijst. Snij de kipfilets in grove stukken en leg ze in een kom. Strooi er de kummel over en giet er het citroensap en de olijfolie overheen.

Snij de citroen in dunne schijfjes. Neem de stukken kip uit de marinade en rijg ze, afgewisseld met de schijfjes citroen, aan de houten stokjes. Grill ze 20 min, regelmatig draaien.

Roer de boter door de rijst en breng deze op smaak met peper en zout. Schep er de koude komkommerplakjes doorheen. Garneer de rijst met peterselie en serveer met de kipsates.
Voedings-
waarde
Energie1888 KiloJoules
450 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
23 gram
2 gram