culinaire zaken .nl |
Kipsate met rijst-komkommersla | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron Grill/grillplaat | Slank Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 40 4 4 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram eetlepel takje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
rijst sap (citroen-) boter (room-) olie (olijf-) peterselie kipfilet citroen komkommer karwijzaad peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de grill voor. Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en lepel er de pitjes uit. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes, bestrooi die met zout en laat ze 10 min trekken. Giet het vocht af en dep de komkommer droog. Week houten satestokjes in water. | |||
Berei- ding |
Kook de rijst. Snij de kipfilets in grove stukken en leg ze in een kom. Strooi er de kummel over en giet er het citroensap en de olijfolie overheen. Snij de citroen in dunne schijfjes. Neem de stukken kip uit de marinade en rijg ze, afgewisseld met de schijfjes citroen, aan de houten stokjes. Grill ze 20 min, regelmatig draaien. Roer de boter door de rijst en breng deze op smaak met peper en zout. Schep er de koude komkommerplakjes doorheen. Garneer de rijst met peterselie en serveer met de kipsates. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1888 KiloJoules 450 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 23 gram 2 gram |