culinaire zaken .nl |
Kippenpoten op duivelse manier bereid (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2 2 1 - - |
deciliter eetlepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
sherry (medium) olie (olijf-) saus (worcestershire-) mosterd azijn (dragon-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Vermeng sherry, azijn, worchestershiresaus, mosterd, zout en peper. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in de kippenpoten, in de lengterichting en evenwijdig aan het bot. Wrijf de kippenpoten in met het pittige mengsel en leg ze in een diepe schaal. Schenk het resterende mengsel over de kippenpoten en laat ze afgedekt op een koele plaats 1 uur marineren. Verwarm de grill voor. Neem de kippenpoten uit de marinade en laat ze uitlekken. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze op het rooster in de grilleerpan. Plaats de grilleerpan 10 centimeter onder de voorverwarmde grill en rooster de poten snel rondom aan. Plaats de pan nu wat verder van het grilleerelement en bestrijk de poten met de 'duivelse' saus. Laat ze onder af en toe bestrijken met de saus in ongeveer 15 minuten gaar worden. Serveer met: gekookte rijst en een frisse salade bij de 'duivelse kippenpoten'. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 478 KiloJoules 114 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 0 gram |