culinaire zaken .nl |
Kippenbouten (catalaans) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 250 1 4 2 2 1 1 |
deciliter gram deciliter stuks stuks teentje stuks stuks |
bouillon (kippen-) ham (rauw) olie (olijf-) kippenbout tomaat knoflook laurier (blad) ui | ||
Berei- ding |
Bak de kippenbouten in de olijfolie bruin. De in reepjes gesneden plakken ham, gesnipperde ui en knoflook uit de pers toevoegen en fruiten. De in stukjes gesneden tomaten (indien uit blik: met het vocht) en het laurierblad toevoegen en even stoven. Dan de bouillon toevoegen en het gerecht zonder deksel op de pan 15 minuten laten stoven, zodat het een beetje inkookt. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Lekker daarbij is: een kleine aubergine, ui en gehalveerde vleestomaat halveren en onder de grill 8 minuten roosteren. In een schaal voorzichtig omscheppen met olijfolie, peper en citroensap en op kamertemperatuur serveren. Ook lekker bij dit gerecht is: witte bonen, gaargekookt met 1 teen knoflook uit de pers, een gesnipperde ui en 2 eetlepels olijfolie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3184 KiloJoules 758 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 68 gram 1 gram |