culinaire
zaken
.nl
Kippenbouten (catalaans)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
250
1
4
2
2
1
1
deciliter
gram
deciliter
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
bouillon (kippen-)
ham (rauw)
olie (olijf-) ingrediënt info
kippenbout
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Bak de kippenbouten in de olijfolie bruin. De in reepjes gesneden plakken ham, gesnipperde ui en knoflook uit de pers toevoegen en fruiten. De in stukjes gesneden tomaten (indien uit blik: met het vocht) en het laurierblad toevoegen en even stoven. Dan de bouillon toevoegen en het gerecht zonder deksel op de pan 15 minuten laten stoven, zodat het een beetje inkookt. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Lekker daarbij is: een kleine aubergine, ui en gehalveerde vleestomaat halveren en onder de grill 8 minuten roosteren. In een schaal voorzichtig omscheppen met olijfolie, peper en citroensap en op kamertemperatuur serveren. Ook lekker bij dit gerecht is: witte bonen, gaargekookt met 1 teen knoflook uit de pers, een gesnipperde ui en 2 eetlepels olijfolie.
Voedings-
waarde
Energie3184 KiloJoules
758 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
68 gram
1 gram