culinaire zaken .nl |
Kipfilet cordon bleu (Lekker met sperziebonen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 4 4 1 1 1 1 |
gram stuks plakje stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks |
boter (bak-) kipfilet ham (boeren-) kaas (lichtbelegen) paprika (poeder) bloem peterselie citroen | ||
Berei- ding |
Ieder stukje kip met een plak ham en kaas versieren. Deze met wat paprika bestrooien en het geheel dubbelvouwen en vastzetten met een cocktailprikker. De bloem en de rest van de paprika mengen en de stukken vlees door dit mengsel halen. In een hete pan de stukken vlees goudkleurig laten worden. Rangschik de kipfilets op een voorverwarmd bord en versier deze met gehakte peterselie en citroenschijfjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1138 KiloJoules 271 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 37 gram 0 gram |