culinaire zaken .nl |
Kipfilet (gepaneerd en gegrilld) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 4 1 1 1 |
gram deciliter eetlepel eetlepel stuks theelepel |
kipfilet room meel (paneer-) olie citroen rozemarijn | ||
Berei- ding |
De grill voorverwarmen. De kipfilets met olie inwrijven. Zout toevoegen en kruiden met rozemarijn. Ze door het paneermeel halen en ze 4 minuten aan beide zijden laten grillen op de middelste stand. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ze op een voorverwarmde schotel leggen en met citroensap besprenkelen. De verse room in een kleine pan gieten, hierbij de rest van het citroensap en een beetje peper toevoegen. De saus afzonderlijk opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1097 KiloJoules 261 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 32 gram 0 gram |