culinaire zaken .nl |
Kip zoetzuur | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Goedkoop | Makkelijk Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 250 150 4 2 2 2 1.50 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
ananas (stukjes) kipfilet boon (sperzie-,vers) champignon olie ketjap (manis) ui appel sambal oelek paprika (groen) paprika (rood) paprika (poeder) suiker (bruin) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Haal de sperziebonen af en breek ze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Snij de paprika in stukjes. Snipper de appel grof. | |||
Berei- ding |
De kipfilet in reepjes snijden en in de olie goudbruin bakken. Wat zout, (versgemalen) peper en paprikapoeder naar smaak ervover strooien. De uien meefruiten. De groenten bij het vlees scheppen en al omscheppend even bakken. Het ananasnat en de ketjap toevoegen en alles 15 minuten laten pruttelen. De champignons, de appel, de ananasstukjes, de suiker en sambal toevoegen en alles nog even warm laten worden. Serveer met: rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1658 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 30 gram 7 gram |