culinaire zaken .nl |
Kip met paksoi en tomaat | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Snel | Wok / Roerbakken Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 10 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 |
gram takje eetlepel eetlepel stuks theelepel centimeter eetlepel eetlepel theelepel stuks struik |
kipfilet koriander (vers) sherry (droog) olie ui (bos-) maizena gember (wortel,vers) saus (soja-) olie (sesam-) suiker tomaat paksoi | ||
Voor- berei- ding |
Maak de paksoi schoon en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de tomaat in 8 partjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Schil het schijfje gemberwortel en snijd het in heel kleine stukjes. Snijd de kipfilet in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken in reepjes. Roer sesamolie, suiker en maizena door elkaar en schep de kipreepjes erdoor. | |||
Berei- ding |
Verhit de wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de bosuiringetjes en gember tot ze gaan geuren. Voeg de kipreepjes toe en bak ze al omscheppend in circa 3 minuten bruin. Schep ze op een bord. Bak de paksoi en tomaat al omscheppend 2 minuten. Schep de kipreepjes er weer door. Roer de sherry en sojasaus erdoor en warm het geheel al omscheppend goed door. Knip de koriander erboven fijn. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1205 KiloJoules 287 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 25 gram 1 gram |