culinaire zaken .nl |
Kip en rijstschotel uit de oven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Oven | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1 700 2.50 150 100 6 4 4 |
liter kilogram gram deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel |
bouillon (runder-) kipfilet rijst (snelkook) yoghurt (Bulgaars) amandel (gemalen) boter (room-) kruidenmix (Cajun) ui peterselie | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien. Hak de amandelen in stukjes. Snij de kip in kleine stukjes en meng deze met de cajunkruiden. Smelt de boter in een koekepan en bak hierin de stukjes amandel goudbruin. Voeg de uien en het vlees toe en bak dit 8 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend 3 minuten op een matig vuur. Breng de bouillon aan de kook. Schep het rijstmengsel in een ovenvaste schaal. Schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af en laat het gerecht in de oven in 30 a 35 minuten gaar worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het gerecht kan in de hete oven in 20 minuten opgewarmd worden, wel afdekken! In de magnetron per portie: afgedekt 3 minuten op vol vermogen. Roer vlak voor het opdienen de yoghurt en de peterselie erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2190 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 40 gram 3 gram |