culinaire
zaken
.nl
Kip en rijstschotel uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1
700
2.50
150
100
6
4
4
liter
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
bouillon (runder-)
kipfilet
rijst (snelkook) ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
amandel (gemalen) ingrediënt info
boter (room-)
kruidenmix (Cajun)
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien. Hak de amandelen in stukjes. Snij de kip in kleine stukjes en meng deze met de cajunkruiden. Smelt de boter in een koekepan en bak hierin de stukjes amandel goudbruin. Voeg de uien en het vlees toe en bak dit 8 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend 3 minuten op een matig vuur. Breng de bouillon aan de kook. Schep het rijstmengsel in een ovenvaste schaal. Schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af en laat het gerecht in de oven in 30 a 35 minuten gaar worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het gerecht kan in de hete oven in 20 minuten opgewarmd worden, wel afdekken! In de magnetron per portie: afgedekt 3 minuten op vol vermogen. Roer vlak voor het opdienen de yoghurt en de peterselie erdoor.
Voedings-
waarde
Energie2190 KiloJoules
521 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
40 gram
3 gram