culinaire
zaken
.nl
Spaanse kip met rijstgerecht
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
6
300
1
12
8
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
gram
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
bouillon
rijst (droogkokend) ingrediënt info
sherry (droog)
olijf (gevuld)
olie ingrediënt info
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De kip in acht stukken verdelen en met wat zout en peper bestrooien. Vijf eetlepels olie met de boter verhitten en de stukken kip hierin goudbruin bakken. 15 minuten zachtjes laten bakken, met het deksel op de pan. De sherry, tomatenpuree en de in plakjes gesneden olijven toevoegen en de kip nog 20 minuten laten stoven, met een vlamverdeler onder de pan. Ondertussen de fijngesnipperde ui in de rest van de olie fruiten. De gwassen, rauwe rijst erbij roeren en al omscheppend even bakken. Als de rijst bruin kleurt, de bouillon toevoegen en de rijst in 20-25 minuten gaar en droog laten worden. De rijst in een schaal scheppen en de stukken kip met de saus erover scheppen. Serveer met: salade.
Voedings-
waarde
Energie4720 KiloJoules
1124 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
49 gram
2 gram