culinaire zaken .nl |
Spaanse kip met rijstgerecht | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 6 300 1 12 8 1 1 1 - - |
kilogram deciliter gram deciliter stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kip (braad-) bouillon rijst (droogkokend) sherry (droog) olijf (gevuld) olie boter (room-) puree (tomaten-) ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De kip in acht stukken verdelen en met wat zout en peper bestrooien. Vijf eetlepels olie met de boter verhitten en de stukken kip hierin goudbruin bakken. 15 minuten zachtjes laten bakken, met het deksel op de pan. De sherry, tomatenpuree en de in plakjes gesneden olijven toevoegen en de kip nog 20 minuten laten stoven, met een vlamverdeler onder de pan. Ondertussen de fijngesnipperde ui in de rest van de olie fruiten. De gwassen, rauwe rijst erbij roeren en al omscheppend even bakken. Als de rijst bruin kleurt, de bouillon toevoegen en de rijst in 20-25 minuten gaar en droog laten worden. De rijst in een schaal scheppen en de stukken kip met de saus erover scheppen. Serveer met: salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4720 KiloJoules 1124 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 49 gram 2 gram |