culinaire zaken .nl |
Karbonade (rib of schouder) met bosuisaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 40 4 4 2 0.50 |
deciliter gram stuks stuks teentje stuks |
room (slag-) boter (room-) ui (bos-) varkenskarbonade (rib-) knoflook bouillon (kippen-,tablet) | ||
Voor- berei- ding |
Wrijf de karbonades in met zout en peper. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze, ook het mooie groen, in smalle ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de boter in een koekepan. | |||
Berei- ding |
Bak de karbonades op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Roer de knoflook door het bakvet en laat de karbonades in 10 a 15 minuten zachtjes gaarbakken. Keer ze halverwege om. Neem de karbonades uit de pan en houd ze warm. Roer 0.5 deciliter water door het bakvet en schraap op een hoog vuur alle aanbaksels van de panbodem los. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk de room erbij. Roer de helft van de uiringetjes erdoor en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus zachtjes iets inkoken. Leg de karbonades op een warme schaal, schenk de saus erover en strooi de rest van de uiringetjes erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2396 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 32 gram 0 gram |