culinaire zaken .nl |
Karbonade (lende, gevuld) (Haas en lendekarbonade 10' bakken) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 4 4 2 2 1 1 - - |
gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
champignon meel (paneer-) varkenskarbonade (haas-) boter (room-) puree (tomaten-) prei oregano peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de karbonades in als een enveloppe (beter: laat dit de slager doen). Verhit de boter en fruit hierin de schoongemaakte, in ringen gesneden prei (alleen het witte gedeelte) en de in plakjes gesneden champignons. Voeg de tomatenpuree met de oregano, peper en zout toe. Laat het mengsel even goed doorwarmen en vervolgens afkoelen. Vul de karbonades met het afgekoelde mengsel en maak de opening dicht met een cocktailprikker. Wentel de karbonades door het paneermeel (of bloem) en bak ze in de boter in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer met: gebakken aardappelen en gemengde sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1560 KiloJoules 371 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 35 gram 3 gram |