culinaire zaken .nl |
Karbonade (haas, lende of rib) met sinaasappelboter (Haas- en lendekarbonade 10' en ribkarbonade 12' bakken) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 3 2 1 1 1 - - |
stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (haas-) boter (room-) marmelade (sinaasappel-) olie bieslook (vers) whisky gember (poeder) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Roer de sinaasappelmarmelade uit met de boter, geraspte gemberwortel of gemberpoeder, whisky en wat fijngeknipte bieslook. Verwarm de grill voor. Bestrijk de karbonades licht met olie en leg ze op het rooster onder de grill. Gril de karbonades in 7 a 8 minuten. Bestrooi de gegrilde karbonades daarna met peper en zout naar smaak. Serveer de sinaasappelboter bij de karbonades. Lekker met: rijst en gekookte raapstelen. TIP: Indien de sinaasappelboter ruim van te voren wordt klaargemaakt, kan deze in de koelkast (gewikkeld in aluminiumfolie) opstijven, zodat er plakjes van gesneden kunnen worden. N.B.: Er kunnen zowel haas-, lende- als ribkarbonades voor dit gerecht worden gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1954 KiloJoules 465 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 32 gram 0 gram |