culinaire
zaken
.nl
Karbonade (haas, lende of rib) met sinaasappelboter
(Haas- en lendekarbonade 10' en ribkarbonade 12' bakken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
3
2
1
1
1
-
-
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkenskarbonade (haas-)
boter (room-)
marmelade (sinaasappel-)
olie ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
whisky
gember (poeder) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Roer de sinaasappelmarmelade uit met de boter, geraspte gemberwortel of gemberpoeder, whisky en wat fijngeknipte bieslook. Verwarm de grill voor. Bestrijk de karbonades licht met olie en leg ze op het rooster onder de grill. Gril de karbonades in 7 a 8 minuten. Bestrooi de gegrilde karbonades daarna met peper en zout naar smaak. Serveer de sinaasappelboter bij de karbonades. Lekker met: rijst en gekookte raapstelen. TIP: Indien de sinaasappelboter ruim van te voren wordt klaargemaakt, kan deze in de koelkast (gewikkeld in aluminiumfolie) opstijven, zodat er plakjes van gesneden kunnen worden. N.B.: Er kunnen zowel haas-, lende- als ribkarbonades voor dit gerecht worden gebruikt.
Voedings-
waarde
Energie1954 KiloJoules
465 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
32 gram
0 gram