culinaire zaken .nl |
Karbonade (haas, gebakken) (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 - - - |
stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (haas-) olie (olijf-) knoflook peper (wit) tijm zout | ||
Berei- ding |
Bestrijk de karbonaden aan beid kanten met de olie en wrijf ze vervolgens in met knoflook, peper en tijm. Verhit wat olie in een grote koekepan. Schroei de karbonaden in de hete olie snel aan beide kanten dicht. Temper het vuur en bak het vlees in ongeveer 15 a 20 min, onder af en toe keren, gaar. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1032 KiloJoules 246 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 32 gram 0 gram |