| culinaire zaken .nl |
Kalfszwezerik met kruiden | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:05 | |
| Indelingen | Ovenschotel | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1.50 1 50 3 3 2 1 1 0.50 - - |
kilogram deciliter gram centiliter eetlepel stuks teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
kalfszwezerik bouillon boter (room-) sherry (droog) peterselie ![]() wortel knoflook ![]() laurier (blad) ui ![]() tijm ![]() zout | ||
| Berei- ding |
De boter in een vuurvaste schaal gieten; uien, knoflook, worteltjes, peterselie, laurierblad en tijm toevoegen. In de heel hete oven 17 minuten smoren. Dan de zwezerik erop leggen. Sherry, bouillon en zout toevoegen. Het gerecht 50 minuten in de oven zetten. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1420 KiloJoules 338 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 51 gram 0 gram |