culinaire zaken .nl |
Kalfsoesters in dragon-roomsaus (Medaillons de veau a l'estragon) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 80 15 4 3 2 |
deciliter gram gram stuks eetlepel eetlepel |
saus (basis-,wit) boter (room-) bloem kalfsoester room dragon (vers) | ||
Berei- ding |
De kalfsoesters bebloemen en in de uitgebruiste boter aan beide zijden duidelijk bruin en "amper gaar" bakken (hooguit 10 minuten). Op verhitte schaal leggen, de resterende bakboter afgieten en de aanbaksels (="glace de viande") "blussen" met 4 deciliter van "Basissaus wit" (zie aldaar), verrijkt met nog een extra halve deciliter room; aan de kook brengen en vermengen met blaadjes van verse dragon. Het gebakken vlees er 2 minuten in aan de kook brengen . De medaillons op de schaal leggen en overdekken met de saus. Nog wat gehakte dragon op elk stukje vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3569 KiloJoules 850 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 35 gram 3 gram |