culinaire
zaken
.nl
Kalfsoesters in dragon-roomsaus
(Medaillons de veau a l'estragon)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
80
15
4
3
2
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
saus (basis-,wit)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
kalfsoester ingrediënt info
room
dragon (vers)
Berei-
ding
De kalfsoesters bebloemen en in de uitgebruiste boter aan beide zijden duidelijk bruin en "amper gaar" bakken (hooguit 10 minuten). Op verhitte schaal leggen, de resterende bakboter afgieten en de aanbaksels (="glace de viande") "blussen" met 4 deciliter van "Basissaus wit" (zie aldaar), verrijkt met nog een extra halve deciliter room; aan de kook brengen en vermengen met blaadjes van verse dragon. Het gebakken vlees er 2 minuten in aan de kook brengen . De medaillons op de schaal leggen en overdekken met de saus. Nog wat gehakte dragon op elk stukje vlees.
Voedings-
waarde
Energie3569 KiloJoules
850 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
55 gram
35 gram
3 gram