culinaire zaken .nl |
Kalfslever met mango en ananas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 50 20 12 2 2 1 1 0.50 0.50 - - |
deciliter gram gram gram stuks stuks stuks stuks zakje eetlepel naar smaak naar smaak |
sap (ananas-) boter (room-) rozijn bloem kalfslever ananas (schijven) prei mango santen saus (soja-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De schil dik van ananasschijven afsnijden en kern verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Mango langs pit halveren. Vruchtvlees in de schil in blokjes snijden. Schil naar binnen duwen en blokjes van schil snijden. In een steelpannetje ananassap verwarmen. Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Wassen en in vergiet laten uitlekken. Santen en rozijnen erdoor roeren. Kalfslever inwrijven met zout en peper. Op bord bloem strooien en kalfslever erdoor wentelen. In koekepan boter verhitten. Lever in ongeveer 11 minuten zachtjes bruin en gaar bakken. Af en toe keren. Lever op warme schaal scheppen en warm houden. In bakvet prei, ananas- en mangostukjes ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Rozijnensantenmengsel erdoor roeren en ongeveer 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met druppels sojasaus. Lekker met zilvervliesrijst en veldsla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3418 KiloJoules 814 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 97 gram 28 gram 8 gram |