culinaire zaken .nl |
Kalfscamelot met sinaasappels | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:52 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 30 2 2 1 1 1 1 1 0.35 - - |
deciliter gram theelepel stuks stuks theelepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
wijn (wit) boter (room-) bouillon (poeder) kalfsschenkel ui sap (citroen-) sinaasappel knoflook wortel peterselie (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Rasp per sinaasappel een theelepel raspsel van de schil en pers ze vervolgens uit. Verwarm een bruineringsschaal voor op 600 Watt 6.5 minuut. Leg de boter en de stukken vlees in de ene helft van de schaal en bak ze 3.5 minuut op 600 Watt. Keer het vlees en leg het in de andere helft van de schaal en laat het daar in de uitgeschakelde magnetron nog even verder bakken. Was en schrap de wortel en snij deze zeer klein. Snipper de ui en schep deze samen met de wortel bij het vlees. Strooi er zout en peper over. Voeg het sinaasappelsap, het raspsel, de wijn, het citroensap en de bouillonpoeder toe. Pers de knoflook uit en voeg dit ook toe. Laat het vlees in 42 minuten verder gaar worden op 400 Watt. Breng de saus op smaak en dien op met peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7539 KiloJoules 1795 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 214 gram 3 gram |