culinaire
zaken
.nl
Kalfscamelot met sinaasappels
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
30
2
2
1
1
1
1
1
0.35
-
-
deciliter
gram
theelepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
wijn (wit)
boter (room-)
bouillon (poeder)
kalfsschenkel ingrediënt info
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
sinaasappel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wortel
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Rasp per sinaasappel een theelepel raspsel van de schil en pers ze vervolgens uit. Verwarm een bruineringsschaal voor op 600 Watt 6.5 minuut. Leg de boter en de stukken vlees in de ene helft van de schaal en bak ze 3.5 minuut op 600 Watt. Keer het vlees en leg het in de andere helft van de schaal en laat het daar in de uitgeschakelde magnetron nog even verder bakken. Was en schrap de wortel en snij deze zeer klein. Snipper de ui en schep deze samen met de wortel bij het vlees. Strooi er zout en peper over. Voeg het sinaasappelsap, het raspsel, de wijn, het citroensap en de bouillonpoeder toe. Pers de knoflook uit en voeg dit ook toe. Laat het vlees in 42 minuten verder gaar worden op 400 Watt. Breng de saus op smaak en dien op met peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie7539 KiloJoules
1795 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
214 gram
3 gram