culinaire
zaken
.nl
Kabeljauwschotel met room, mosselen en garnalen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
350
150
100
1
100
100
75
50
5
1
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
aardappel ingrediënt info
kabeljauw (filet)
soepgroenten (boeren-)
mossel ingrediënt info
room (slag-)
champignon ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
spek (rook-,mager)
kaas (room-,knoflook)
wijn (wit)
ui (sjalot) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil en kook de aardappelen.
Berei-
ding
Van de gekookte aardappelen met melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een stevige aardappelpuree bereiden en warm houden. Het spek in blokjes uitbakken en in het vet het sjalotje en de champignons fruiten. Voeg er de soepgroente aan toe en dit al omscheppend meebakken, er een scheutje droge witte wijn bij doen en 10 minuten zachtjes laten koken.
In een apart pannetje de slagroom verwarmen en er een klein roomkaasje met tuinkruiden en knoflook in laten smelten. Het groentemengsel in een ovenschaal scheppen, er de vis over verdelen en met de roomsaus overgieten. Afdekken met een laagje aardappelpuree, met paneermeel bestrooien en hier en daar een vlokje boter leggen. In een vrij hete oven (220 graden Celcius) in ongeveer 25 minuten laten garen en goudbruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie1909 KiloJoules
455 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
33 gram
4 gram