culinaire zaken .nl |
Kabeljauwschotel met room, mosselen en garnalen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 350 150 100 1 100 100 75 50 5 1 |
gram gram gram gram deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks |
aardappel kabeljauw (filet) soepgroenten (boeren-) mossel room (slag-) champignon garnaal (Hollands,gepeld) spek (rook-,mager) kaas (room-,knoflook) wijn (wit) ui (sjalot) | ||
Voor- berei- ding |
Schil en kook de aardappelen. | |||
Berei- ding |
Van de gekookte aardappelen met melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een stevige aardappelpuree bereiden en warm houden. Het spek in blokjes uitbakken en in het vet het sjalotje en de champignons fruiten. Voeg er de soepgroente aan toe en dit al omscheppend meebakken, er een scheutje droge witte wijn bij doen en 10 minuten zachtjes laten koken. In een apart pannetje de slagroom verwarmen en er een klein roomkaasje met tuinkruiden en knoflook in laten smelten. Het groentemengsel in een ovenschaal scheppen, er de vis over verdelen en met de roomsaus overgieten. Afdekken met een laagje aardappelpuree, met paneermeel bestrooien en hier en daar een vlokje boter leggen. In een vrij hete oven (220 graden Celcius) in ongeveer 25 minuten laten garen en goudbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1909 KiloJoules 455 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 33 gram 4 gram |