culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met dilleaardappelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 350 250 2 5 35 10 1 - - |
gram gram gram gram deciliter centiliter gram theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) aardappel ![]() tomaat (gepeld) ![]() champignon ![]() bouillon room (slag-) boter (room-) sap (citroen-) dille (vers) peper ![]() zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en peper en besprenkel de vis met het citroensap. Roer de boter romig en zacht en vermeng hem met de fijngehakte ansjovisfilets. Bestrijk de kabeljauwfilets aan een kant met de geraspte kaas. Snij de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar onderen op de vis. Bedek het geheel met de plakken kaas. Laat de vis in 35 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven gaar worden en laat de kaas hierbij smelten en een mooi bruin kleurtje krijgen. Serveer het gerecht met gebakken aardappelen en een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1698 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 38 gram 5 gram |