culinaire zaken .nl |
Kaas-gehaktschijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:26 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
380 160 1.50 35 7 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram stuks theelepel stuks sneetje bekertje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) kaas (Emmental) water boter (room-) peperkorrel saus (soja-) ei (kip) brood (wit) creme fraiche ui peterselie (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verhit een bruineringsschaal op de 8 minuten op 750 Watt. Laat een boterham in koud water weken en knijp deze goed uit. Voeg dit toe aan het rundergehakt. Snipperen de ui. Snij de Emmentaler in blokjes. Voeg de uisnippers en kaasblokjes met twee eieren aan het gehakt toe. Kneed alle ingredienten goed door elkaar en breng met zout en witte peper op smaak. En voeg wat gehakte peterselie toe. Vorm van het mengsel met vochtige handen frikandellen. Doe de boter in de bruineringsschaal en leg de frikandellen erin. Verhit dit 12 minuten in de open bruineringsschaal op 750 Watt. Draai frikandellen halverwege de oventijd om, haal de gare frikandellen uit de bruineringsschaal en voeg het water, de creme fraiche en de peperkorrels aan het braadvocht toe. Breng met zout en peper en sojasaus het geheel op smaak en roer dit goed. Voeg de frikandellen toe en verhit nog 5.5 minuut op 750 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2566 KiloJoules 611 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 33 gram 1 gram |