culinaire
zaken
.nl
Kaas-gehaktschijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
380
160
1.50
35
7
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
stuks
sneetje
bekertje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
kaas (Emmental)
water
boter (room-)
peperkorrel ingrediënt info
saus (soja-)
ei (kip)ingrediënt info
brood (wit)
creme fraiche ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit een bruineringsschaal op de 8 minuten op 750 Watt. Laat een boterham in koud water weken en knijp deze goed uit. Voeg dit toe aan het rundergehakt. Snipperen de ui. Snij de Emmentaler in blokjes. Voeg de uisnippers en kaasblokjes met twee eieren aan het gehakt toe. Kneed alle ingredienten goed door elkaar en breng met zout en witte peper op smaak. En voeg wat gehakte peterselie toe. Vorm van het mengsel met vochtige handen frikandellen. Doe de boter in de bruineringsschaal en leg de frikandellen erin. Verhit dit 12 minuten in de open bruineringsschaal op 750 Watt. Draai frikandellen halverwege de oventijd om, haal de gare frikandellen uit de bruineringsschaal en voeg het water, de creme fraiche en de peperkorrels aan het braadvocht toe. Breng met zout en peper en sojasaus het geheel op smaak en roer dit goed. Voeg de frikandellen toe en verhit nog 5.5 minuut op 750 Watt.
Voedings-
waarde
Energie2566 KiloJoules
611 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
33 gram
1 gram