culinaire zaken .nl |
Japanse varkensfiletlapjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 6 4 2 1 |
gram centimeter eetlepel eetlepel eetlepel |
varkensfilet gember (wortel,vers) saus (soja-) olie (zonnebloem-) sherry (droog) | ||
Voor- berei- ding |
Schil de gember en snij hem in 8 plakjes van 0,5 cm. Rasp het stukje dat overblijft. Doe de gemberrasp in een flinke kom. Voeg de sherry en de sojasaus toe. Doe de lapjes vlees in de marinade. Laat het geheel minstens 15 min staan. | |||
Berei- ding |
Maak de olie heet in een antiaanbakpan en bak de lapjes vlees en de stukjes gember snel aan beide kanten lichtbruin. Doe het laatste restje marinade erbij, leg een deksel op de pan en laat het vlees nog 2-3 minuten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1281 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 32 gram 0 gram |