culinaire
zaken
.nl
Jachtschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
800
300
100
6
4
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
boon (bruin,blik)
aardappel ingrediënt info
spek
bes (jenever-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
wortel
laurier (blad)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de sjalotjes. Was en schrap de wortelen. Snij de wortelen in schijfjes. Snij de magere runderlappen in blokjes. Bestrooi dit met zout en peper. Braad de runderlappen aan en voeg vervolgens spekblokjes, sjalotjes en de geschijfde worteltjes toe. Voeg ook warm water toe. Een stoofbouquetje bestaande uit kruidnagels, jeneverbessen en laurierbladen is aanbevolen. Stoof het geheel in 1.5 tot 2 uur. Schil en was intussen de aardappelen. Kook de aardappelen in ruim water in 12 minuten niet al te gaar. Laat de aardappels afkoelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwarm de bruine bonen en schep de aardappelblokjes hierdoor heen. Serveren met salade.
Voedings-
waarde
Energie3789 KiloJoules
902 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
55 gram
2 gram