culinaire zaken .nl |
Jachtschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 02:12 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 800 300 100 6 4 2 2 1 - - |
gram gram gram gram stuks stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) boon (bruin,blik) aardappel spek bes (jenever-) ui (sjalot) kruidnagel wortel laurier (blad) zout peper | ||
Berei- ding |
Snipper de sjalotjes. Was en schrap de wortelen. Snij de wortelen in schijfjes. Snij de magere runderlappen in blokjes. Bestrooi dit met zout en peper. Braad de runderlappen aan en voeg vervolgens spekblokjes, sjalotjes en de geschijfde worteltjes toe. Voeg ook warm water toe. Een stoofbouquetje bestaande uit kruidnagels, jeneverbessen en laurierbladen is aanbevolen. Stoof het geheel in 1.5 tot 2 uur. Schil en was intussen de aardappelen. Kook de aardappelen in ruim water in 12 minuten niet al te gaar. Laat de aardappels afkoelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwarm de bruine bonen en schep de aardappelblokjes hierdoor heen. Serveren met salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3789 KiloJoules 902 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 55 gram 2 gram |