culinaire
zaken
.nl
Italiaanse kwarktaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
50
25
7.50
4
3
2
1
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
zakje
naar smaak
kwark
meel (gries-)
rozijn ingrediënt info
suiker
ei (kip)ingrediënt info
schil (sinaasappel-,gecon
rum
suiker (vanille-)
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Voeg het griesmeel toe en kook dit 5 minuten. Neem de pan van het vuur af en laat het griesmeelmengsel afkoelen. Hak de sinaasappelschilletjesen roer dit samen met de eieren, de kwark, de suiker, de rozijnen, de rum en de kaneel door het griesmeelmengsel. Doe het mengsel in de puddingvorm. Bak de pudding ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot hij gaar en gerezen is. Stort de pudding op een schaal en serveer hem bestrooid met wat vanillesuiker.
Voedings-
waarde
Energie1450 KiloJoules
345 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
16 gram
1 gram