culinaire zaken .nl |
Italiaanse kwarktaart | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:01 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 50 25 7.50 4 3 2 1 - |
gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel zakje naar smaak |
kwark meel (gries-) rozijn suiker ei (kip) schil (sinaasappel-,gecon rum suiker (vanille-) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Voeg het griesmeel toe en kook dit 5 minuten. Neem de pan van het vuur af en laat het griesmeelmengsel afkoelen. Hak de sinaasappelschilletjesen roer dit samen met de eieren, de kwark, de suiker, de rozijnen, de rum en de kaneel door het griesmeelmengsel. Doe het mengsel in de puddingvorm. Bak de pudding ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot hij gaar en gerezen is. Stort de pudding op een schaal en serveer hem bestrooid met wat vanillesuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1450 KiloJoules 345 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 16 gram 1 gram |