culinaire
zaken
.nl
Haaskarbonades (gegrilleerd) met courgette + tom.rijst
(Hoofdgerecht voor 2 lekkerbekken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
125
4
2
2
2
2
1
1
1
deciliter
gram
druppel
stuks
theelepel
theelepel
schijf
theelepel
stuks
eetlepel
sap (tomaten-)
rijst (droogkokend) ingrediënt info
tabasco
varkenskarbonade (haas-)
bouillon (poeder)
sap (citroen-)
citroen
kruiden (keuken-,italiaan
courgette (groen)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
Berei-
ding
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Citroensap, olie en kruiden door elkaar roeren. Karbonades met de helft van het oliemengsel bestrijken. Karbonades op grillrooster met lekbak er onder circa 10 centimeter onder de grill schuiven en in circa 6 minuten aan een kant bruin grilleren. Intussen in een pan tomatensap aan de kook brengen. Rijst, bouillonpoeder en tabasco toevoegen en de rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing. Coirgette wassen en schuin in plakken snijden. Plakken bestrijken met de helft van het overgebleven oliemengsel en naast de karbonades op het grillrooster leggen. Karbonades keren en nogmaals bestrijken met de rest van het oliemengsel. Karbonades en courgetteplakken nog circa 5 minuten grilleren. Courgetteplakken halverwege keren. Karbonades en courgetteplakken op 2 borden leggen en bestrooien met zout en peper. Schijfjes citroen op de karbonades leggen. Tomatenrijst ernaast scheppen.
Voedings-
waarde
Energie2391 KiloJoules
569 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
75 gram
41 gram
4 gram