culinaire zaken .nl |
Groenteschotel (koreaanse) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Korea | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 3 1 1 1 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak |
groentemix (Chinees) champignon olie sesamzaad ketjap (asin) suiker zout | ||
Berei- ding |
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan goudbruin. Klop voor de saus 1 eetlepel met de ketjap, suiker en sesamzaadjes en doe er wat zout bij. Fruit de ui, prei en kool uit het bamipakket en de schoongemaakte champignons al omscheppend enkele minuten in de rest van de olie in circa 5 minuten beetgaar. Voeg de tauge toe en bak dit even mee. Meng het sausje door de groente en serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 492 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 3 gram 1 gram |