culinaire
zaken
.nl
Groente (roergebakken) met speklapjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
350
300
100
100
2
2
1
0.50
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
varkensspeklap
rijst (snelkook) ingrediënt info
peen (was-)
peultjes
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
ketjap (asin)
honing
bouillon (kippen-,tablet)
Berei-
ding
Snij de speklapjes in dobbelsteentjes. Schep de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en wat peper en zout door het vlees en laat dit minimaal 15 minuten marineren. Snij de waspeen in schuine stukjes. Haal de peultjes af. Kook de (witte) rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Neem het vlees uit de marinade en bak het al omscheppend in 5 minuten in de rest van de olie bruin. Bak de worteltjes 5 minuten mee. Voeg de peultjes toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg dan 2 deciliter kokend water, het halve bouillontablet en de marinade toe. Breng dit alles aan de kook. Schep de tauge er door en verwarm nog even goed door. Bind het vocht eventueel met wat allesbinder. Serveer met de rijst.
Voedings-
waarde
Energie3233 KiloJoules
770 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
37 gram
2 gram