culinaire zaken .nl |
Groente (roergebakken) met speklapjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 300 100 100 2 2 1 0.50 |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
varkensspeklap rijst (snelkook) peen (was-) peultjes tauge olie ketjap (asin) honing bouillon (kippen-,tablet) | ||
Berei- ding |
Snij de speklapjes in dobbelsteentjes. Schep de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en wat peper en zout door het vlees en laat dit minimaal 15 minuten marineren. Snij de waspeen in schuine stukjes. Haal de peultjes af. Kook de (witte) rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Neem het vlees uit de marinade en bak het al omscheppend in 5 minuten in de rest van de olie bruin. Bak de worteltjes 5 minuten mee. Voeg de peultjes toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg dan 2 deciliter kokend water, het halve bouillontablet en de marinade toe. Breng dit alles aan de kook. Schep de tauge er door en verwarm nog even goed door. Bind het vocht eventueel met wat allesbinder. Serveer met de rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3233 KiloJoules 770 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 37 gram 2 gram |