culinaire zaken .nl |
Paprika gevuld met mais (Chiles rellenos de elote) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 75 1.40 10 4 2 - - |
gram gram centiliter eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
mais (blik) kaas (oud) water room (koffie-) paprika (groen) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in een oven die op 200 graden Celcius voorverwarmd is tot de schillen donkerbruin geworden zijn. Laat de paprika's afkoelen en haal de schillen ervan af. Snij de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Klop de eieren los met het water. Voeg zout en peper toe. Roer 50 gram geraspte kaas en de uitgelekte maiskorrels door de eieren. Vul de paprika's met het maismengsel. Plaats de gevulde paprika's in een beboterde ovenschaal. Schenk de room over de paprika's en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de paprika's ongeveer 25 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Na het bakken direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2205 KiloJoules 525 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 16 gram 7 gram |