culinaire
zaken
.nl
Paprika gevuld met mais
(Chiles rellenos de elote)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
75
1.40
10
4
2
-
-
gram
gram
centiliter
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
mais (blik)
kaas (oud)
water
room (koffie-)
paprika (groen) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in een oven die op 200 graden Celcius voorverwarmd is tot de schillen donkerbruin geworden zijn. Laat de paprika's afkoelen en haal de schillen ervan af. Snij de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Klop de eieren los met het water. Voeg zout en peper toe. Roer 50 gram geraspte kaas en de uitgelekte maiskorrels door de eieren. Vul de paprika's met het maismengsel. Plaats de gevulde paprika's in een beboterde ovenschaal. Schenk de room over de paprika's en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de paprika's ongeveer 25 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Na het bakken direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie2205 KiloJoules
525 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
16 gram
7 gram