culinaire zaken .nl |
Andijvie uit de oven gevuld met gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Makkelijk | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 400 1 35 5 2 - - - |
kilogram gram gram deciliter gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
andijvie puree (aardappel-) gehakt (varkens-) bouillon kaas meel (paneer-) ei (kip) nootmuskaat peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De hele struiken andijvie i minuut in kokend water leggen. Uit de pan nemen en op een doek droog laten dampen. Snij de struiken van top tot teen in tweeen en vervolgens de platgedrukte helften eveneens in tweeen. Harde voetjes verwijderen. Meng het gehakt, de eieren, het paneer, zout, peper en nootmuskaat. Draai hiervan eivormige ballen. Leg de ballen in de andijvie. Vouw de witte voet en daarna de groene top er overheen. Leg de pakketjes in een licht beboterde ovenvaste schaal en overgieten ze met 1 deciliter bouillon. Het geheel afdekken met puree en daarna bestrooien met geraspte kaas. De schotel 45 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden celsius plaatsen . | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2456 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 28 gram 9 gram |