culinaire
zaken
.nl
Andijvie uit de oven gevuld met gehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
400
1
35
5
2
-
-
-
kilogram
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
andijvie ingrediënt info
puree (aardappel-)
gehakt (varkens-)
bouillon
kaas
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
De hele struiken andijvie i minuut in kokend water leggen. Uit de pan nemen en op een doek droog laten dampen. Snij de struiken van top tot teen in tweeen en vervolgens de platgedrukte helften eveneens in tweeen. Harde voetjes verwijderen.

Meng het gehakt, de eieren, het paneer, zout, peper en nootmuskaat. Draai hiervan eivormige ballen. Leg de ballen in de andijvie. Vouw de witte voet en daarna de groene top er overheen. Leg de pakketjes in een licht beboterde ovenvaste schaal en overgieten ze met 1 deciliter bouillon.

Het geheel afdekken met puree en daarna bestrooien met geraspte kaas. De schotel 45 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden celsius plaatsen .
Voedings-
waarde
Energie2456 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
28 gram
9 gram