culinaire
zaken
.nl
Aardappelen uit de oven gevuld met gehaktmengsel
(Patates Karniyarik)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
200
75
3
2
2
0.10
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
gehakt (runder-)
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
peper (Spaans) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
munt ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de aardappelen, was ze en Snij ze in de lengte door. Hol ze met een theelepel uit en zorg ervoor dat de wand intact blijft. Pel de uien, Snij ze een keer door en snij ze in ringen. Maak de pepers schoon en snij ze in ringen. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek er de velletjes af. Snij de tomaten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verhit 3 eetlepels boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe, prak het rul en bak het tot het zijn kleur heeft verloren. Doe er dan de tomaat, de pepertjes, de peterselie, de blaadjes munt en wat zout en peper bij en laat alles 6 minuten zachtjes stoven. Vul de aardappelen met het gehaktmengsel, zet de aardappelen in een beboterde ovenvaste schaal en giet er ruim 1 deciliter water op. Verdeel de overige boter in klontjes over de aardappelen en zet 25 minuten in de oven.
Voedings-
waarde
Energie2064 KiloJoules
491 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
16 gram
7 gram