culinaire zaken .nl |
Aardappelen uit de oven gevuld met gehaktmengsel (Patates Karniyarik) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 200 75 3 2 2 0.10 - - |
gram gram gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel gehakt (runder-) tomaat boter (room-) peper (Spaans) ui peterselie munt zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de aardappelen, was ze en Snij ze in de lengte door. Hol ze met een theelepel uit en zorg ervoor dat de wand intact blijft. Pel de uien, Snij ze een keer door en snij ze in ringen. Maak de pepers schoon en snij ze in ringen. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek er de velletjes af. Snij de tomaten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verhit 3 eetlepels boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe, prak het rul en bak het tot het zijn kleur heeft verloren. Doe er dan de tomaat, de pepertjes, de peterselie, de blaadjes munt en wat zout en peper bij en laat alles 6 minuten zachtjes stoven. Vul de aardappelen met het gehaktmengsel, zet de aardappelen in een beboterde ovenvaste schaal en giet er ruim 1 deciliter water op. Verdeel de overige boter in klontjes over de aardappelen en zet 25 minuten in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2064 KiloJoules 491 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 16 gram 7 gram |