culinaire zaken .nl |
Gestoomde komkommers op Italiaanse wijze | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 1 4 1 |
gram gram deciliter eetlepel stuks |
ham (rauw) kaas (parmezaans) room (slag-) pesto komkommer | ||
Berei- ding |
Schil de komkommer en neem de uiteinden weg. Snij hem overlangs door en schep het zaad uit beide helften. Snij de helften daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een stoompan enkele deciliters water aan de kook. Voeg wat zout toe. Plaats het geperforeerde deel van de pan met de komkommerstukken er bovenop en sluit de pan. Stoom de komkommer niet veel langer dan 7 a 8 minuten. Maak intussen de saus door slagroom (of Room-culinair) en pesto onder voortdurend roeren aan de kook te brengen. Roer de in smalle reepjes gesneden rauwe ham erdoor en laat alles 3 a 4 minuten zachtjes sudderen. Laat de stukken komkommer even uitlekken en schep ze daarna door de warme saus. Doe alles over in een voorverwarmde schaal. Strooi er 1 of meer eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas over of geef de kaas er apart in kommetje bij. TIP: Serveer de komkommers met droog gekookte rijst, een Italiaanse paste of een warm en knapperig ciabattabrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4249 KiloJoules 1012 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 55 gram 3 gram |