culinaire zaken .nl |
Gepocheerde scholfilets met groente | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 5 8 4 1 1 - - |
gram deciliter centiliter stuks stuks knol stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) wijn (wit) room (slag-) scholfilet (diepvries) wortel selderij (knol-) prei peper zout | ||
Berei- ding |
Eventueel de scholfilets laten ontdooien. De wortel, selderij en prei in dunne reepjes snijden. Wortel en selderij 3 minuten in water met wat zout koken. De prei de laatste minuut meekoken. Groente in vergiet overdoen en onder koud stromend water afspoelen, de groente goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten en hierin de groente leggen. Oven voorverwarmen op 175 graden of gasstand 3. Filets met peper en zout bestrooien en op de groente rangschikken. Wijn in de schaal schenken en de schaal afdekken met folie, oven uitschakelen en de vis in de oven warm houden. Pocheervocht in pannetje op hoog vuur inkoken tot er nog maar 3 eetlepels vocht over zijn. Slagroom toevoegen en nog 2 minuten op hoog vuur koken. Vuur laagdraaien en de boter klontje voor klontje door de saus kloppen. De saus mag niet koken! Groente over 4 warme borden verdelen, visfilets erop rangschikken en de saus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1260 KiloJoules 300 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 1 gram |