culinaire zaken .nl |
Gekwetst varkensvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:08 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
425 2.60 225 2 60 60 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram deciliter gram gram stuks stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
varkensvlees bier (donker) abrikoos (gedroogd) bouillon spekblokjes (gerookt) boter (room-) ui wortel maizena kruidnagel tijm (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in stukken van gelijke grootte. Snij het spek in stukjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal in 6 minuten voor op 600 Watt. Leg de boter, het vlees en het spek in de helft van de schaal. Bak dit in 4.5 minuut op 600 Watt. Leg het vlees in de andere helft van de schaal en laat het in een uitgeschakelde magnetron nog even verder bakken. Strooi de zout en peper erover. Fruit de ui met een deel van de boter in 2.5 minuut in een kleine schaal op 600 Watt. Schenk het bier erbij. Schenk dit mengsel vervolgens over het vlees. Maak de wortel schoon en snij hem in plakjes. Voeg de plakjes wortel, de kwetsen, de kruidnagel en de tijm toe aan het vlees. Roer de bouillon en de maizena door elkaar en voeg dit ook toe. Laat de ragout 55 minuten zachtjes koken op 400 Watt. Roer tenslotte de rest van de boter in blokjes verdeeld erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4953 KiloJoules 1179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 55 gram 2 gram |