culinaire
zaken
.nl
Gekookte mosselen met romige knoflooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
150
1
80
3
1
kilogram
gram
deciliter
gram
eetlepel
teentje
mossel ingrediënt info
soepgroenten
wijn (wit,droog)
kaas (room-,kruiden)
creme fraiche ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Boen de mosselen schoon onder stromend water. (Gooi mosselen die openblijven of beschadigd zijn weg.)
Berei-
ding
Doe de soepgroenten in een grote pan. Pers de teen knoflook erboven uit. Voeg de mosselen toe. Schenk de wijn erover.

Kook de mosselen in gesloten pan in circa 8 minuten gaar, de mosselen zijn dan allemaal open. Schud de pan af en toe heen en weer. Schep de mosselen in diepe borden en dek ze af met aluminiumfolie om de mosselen warm te houden.

Zeef het kookvocht boven een andere grote pan en roer de verse kruidenkaas en de creme fraiche erdoor. Kook het vocht al roerende op hoog vuur in tot een licht gebonden saus ontstaat. Schenk de saus over de mosselen in de borden.

TIP: Lekker met stokbrood en een frisse salade.
Voedings-
waarde
Energie4702 KiloJoules
1120 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
132 gram
4 gram