culinaire zaken .nl |
Gehaktschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 8 2 2 1 1 - - |
gram stuks stuks eetlepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) ei (kip) ui olie prei knoflook zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius (gasstand 4-5). Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Snij intussen de ui en de prei zeer klein. Maak het gehakt op smaak met zout en peper. Vermeng het gehakt met de uitjes, de prei en geperste knoflook. Smeer nu een cake-blik in met olie met behulp van een stukje keukenpapier. Vul het cake-blik met de helft van het gehaktmengsel. Pel de eieren en snij er de kapjes af. Leg de hard gekookte eieren in de lengterichting in het midden op het gehakt zodat het een lijn vormt. Doe de rest van het gehakt hierbovenop. Plaats de schotel in de oven en laat dit ongeveer 30 minuten bakken. Bedek de schotel de laatste 5 minuten met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3851 KiloJoules 917 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 46 gram 2 gram |