culinaire
zaken
.nl
Gehaktschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
8
2
2
1
1
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
prei
knoflook ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius (gasstand 4-5). Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Snij intussen de ui en de prei zeer klein. Maak het gehakt op smaak met zout en peper. Vermeng het gehakt met de uitjes, de prei en geperste knoflook. Smeer nu een cake-blik in met olie met behulp van een stukje keukenpapier. Vul het cake-blik met de helft van het gehaktmengsel. Pel de eieren en snij er de kapjes af. Leg de hard gekookte eieren in de lengterichting in het midden op het gehakt zodat het een lijn vormt. Doe de rest van het gehakt hierbovenop. Plaats de schotel in de oven en laat dit ongeveer 30 minuten bakken. Bedek de schotel de laatste 5 minuten met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
Voedings-
waarde
Energie3851 KiloJoules
917 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
46 gram
2 gram