culinaire zaken .nl |
Gehaktrolletjes met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 100 4 3 2.50 2 1 1 0.25 - - |
gram deciliter gram eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) sap (tomaten-,gekruid) mais (blik) boter (room-) beschuit maizena basilicum (vers) paprika (groen) ei (kip) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. In kom doen: paprika, ui, gehakt, mais, ei, basilicum, zout en peper. Beschuiten erboven verkruimelen. Goed vermengen. Hiervan 8 rolletjes vormen. In koekepan boter verhitten. Rolltjes in circa 4 minuten rondom bruin bakken. Aan gehaktrolletjes 0.5 deciliter water toevoegen. In nog 10 minuten gaar rn bruinbakken. In steelpan tomatensap aan de kook brengen. In kommetje maizena en 3 eetlepels water tot glad papje roeren. Al roerende aan tomatensap toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktrolletjes op schaal leggen. Saus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2528 KiloJoules 602 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 20 gram 2 gram |