culinaire
zaken
.nl
Gegrilleerde kipfilets met groene kool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
3
5
2
2
2
1.50
1
1
-
-
gram
stuks
deciliter
centiliter
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kool (groen)
kipfilet
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
sap (appel-)
olie ingrediënt info
bouillon (poeder)
saus (currygewurz-)
kerrie (poeder)
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Roer een halve eetlepel olie door de curry en wrijf hiermee de kipfilets in. Leg de kipfilets op een rooster (met een lekbak eronder) en schuif dit circa 10 centimeter onder de voorverwarmde grill. Rooster de kipfilets in circa 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege.
Pel en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Schep de ui, kerriepoeder en groene kool erdoor en bak de groente circa 3 minuten terwijl u voortdurend omschept. Voeg het appelsap en de bouillonpoeder toe en laat de kool in gesloten pan in circa 8 minuten beetgaar worden. Roer intussen de bloem door de biogarde. Schep de groene kool met een schuimspaan uit de pan op een warme schaal en houd de groente warm.
Roer het biogardemengsel door het achtergebleven vocht en breng dit al roerend aan de kook. Laat de saus circa 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Schep de groene kool op 4 borden. Snij de kipfilets in dunne plakken en leg ze als een waaier op de groene kool. Schenk de kerriesaus ernaast. Lekker met wit-wilde rijst.
Voedings-
waarde
Energie1405 KiloJoules
335 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
42 gram
2 gram