culinaire zaken .nl |
Gegrilleerde kipfilets met groene kool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Grill/grillplaat Makkelijk | Slank Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 3 5 2 2 2 1.50 1 1 - - |
gram stuks deciliter centiliter eetlepel theelepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kool (groen) kipfilet yoghurt (biogarde-roer) sap (appel-) olie bouillon (poeder) saus (currygewurz-) kerrie (poeder) ui bloem zout peper | ||
Berei- ding |
Roer een halve eetlepel olie door de curry en wrijf hiermee de kipfilets in. Leg de kipfilets op een rooster (met een lekbak eronder) en schuif dit circa 10 centimeter onder de voorverwarmde grill. Rooster de kipfilets in circa 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege. Pel en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Schep de ui, kerriepoeder en groene kool erdoor en bak de groente circa 3 minuten terwijl u voortdurend omschept. Voeg het appelsap en de bouillonpoeder toe en laat de kool in gesloten pan in circa 8 minuten beetgaar worden. Roer intussen de bloem door de biogarde. Schep de groene kool met een schuimspaan uit de pan op een warme schaal en houd de groente warm. Roer het biogardemengsel door het achtergebleven vocht en breng dit al roerend aan de kook. Laat de saus circa 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Schep de groene kool op 4 borden. Snij de kipfilets in dunne plakken en leg ze als een waaier op de groene kool. Schenk de kerriesaus ernaast. Lekker met wit-wilde rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1405 KiloJoules 335 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 42 gram 2 gram |