culinaire zaken .nl |
Gegrilleerde kalfslever met knoflook | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:55 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 2 1 1 0.50 - - |
theelepel stuks teentje eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
sap (citroen-) kalfslever knoflook olie (olijf-) ui munt zout peper | ||
Berei- ding |
Een paar teentjes knoflook plat slaan en door het zout mengen. De lever in blokjes snijden, door de knoflookpasta wentelen, met olijfolie bedruppelen, zout, peper en fijngemalen munt erover strooien en 35 minuten laten staan. De leverblokjes aan spiezen steken, steeds een stukje ui tussen blokjes rijgen en boven de barbecue of onder de grill roosteren. Besprenkel dit met citroensap en serveer het heet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 855 KiloJoules 204 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 22 gram 1 gram |