culinaire zaken .nl |
Gegrillde braadkip (Pollo alla diavola) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:05 | |
Indelingen | Combi-magnetron | Barbecue | Grill/grillplaat | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 3 2 1 1 - |
stuks eetlepel stuks stuks teentje naar smaak |
peperkorrel (zwart) olie (olijf-) kip (braad-) citroen knoflook zout | ||
Berei- ding |
Verdeel de braadkip in de lengterichting in tweeen. Leg de kipdelen in een schaal en begiet ze met citroensap en olijfolie. Doe de peperkorrels en knoflook erbij en laat de kip 2-8 uur in de koelkast marineren. laat de elektrische grill goed heet worden en grill de kipdelen op een rooster met de huid naar boven. Draai de kip na 10 minuten om als het vel gebruind is. Kwast de kip af en toe in met de marinade om het uitdrogen tegen te gaan. Na 30-35 minuten is de kip gaar. Dit recept kan ook op de barbecue uitgevoerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4783 KiloJoules 1139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 86 gram 0 gram |